avoimet puutarhat, osa 1 Uotiloiden puutarha

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Avoimet puutarhat- puutarhapäivän Tampereen tarjonnasta tutustuimme tänään kahteen yksityispuutarhaan. Ensimmäisenä vuorossa Uotiloiden puutarha, josta esittely ei antanut lähellekään oikeaa kuvaa. Olin siis aivan mykistynyt puutarhaan päästyäni.

Puutarhassa on edelleen kukkia valtavasti! Kärhöjä, puutarhaportteja, daalioita, kannoja, kaikenlaisia perennoja on niin paljon, ettei yhdessä puutarhassa uskoisi olevankaan. Puutarhassa on kasvimaa ja kaksi kasvihuonetta, joista toisessa tomaatteja ja toisessa viinirypäleitä. Kaksi vesiaihetta eivät näköjään kuviini osuneet.

 Uotilan emäntä kuulemma ajaa kottikärryjä ja isäntä on varsinainen puutarhuri. Husbend jaksoi kummastella suurta ruukkuistutusten määrää, eikä yhtään kadehtinut aikaa kun ruukut kiikutetaan talvisäilöön...

Heillä oli myös perennoja myytävänä, mukaani lähti tumma alppikärhö, pari erilaista esikkoa ja konnantatar. Isäntä tekee raudasta kaikenmoisia köynnöstukia, harmi kun en huomannut niitä kuvata. 
 

34 kommenttia:

 1. Ihanan runsasta ja nuo kaaret ovat viehättäviä. Kärhöhullut väistämättä ihastuvat kaikenkokoisiin ja mallisiin tukiin. Palaa noutamaan;-)

  Pidän kuvissa sekä sipuli- että kukkaseinistä.

  Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan runsass kuvaa puutarhaa hyvin. Ei voi kuin ihmetellä, kuinka jotkut jaksaa ja osaa. Hmm, täytyypä harkita palaamista tosiaan.
   Sipulit on hauskat tuossa seinällä kuivumassa.

   Poista
 2. Voi että, ai niin, tänään oli SE päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Sitä on niin odotettu, ja kaksi ihanaista kohdetta sitten tarkistettu.

   Poista
 3. Kaunista ja runsasta! Hienoa, että avoimet puutarhat on rantautunut meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea on niin hyvä, todella mukavaa päästä vieraisiin pihoihin katselemaan.

   Poista
 4. Samaa mieltä Cherin kanssa: Hyvä, Puutarhaliitto!! Toivottavasti ensi vuonna tapahtuma vain laajenee.

  Olipas siellä runsaan näköinen puutarha. Ja ihanaa, että kaikki ei todellakaan ollut keltaista, kuten syksyllä usein tuppaa olemaan. Daaliat ja kärhöt ovat onneksi lähinnä kaikkea muuta kuin keltaista; niitä on hyvä käyttää syyskesän kukkijoina. Ja punahatut. Ja syysleimut. Kas, onhan niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas, tuolla puutarhassa nyt oli ihan kaikkea, mitä olla saattaa ;) Ensi vuonna lupaan katsoa useamman kuin kaksi puutarhaa.

   Poista
 5. Minä taas en ollut kuullut tästä Avoimien ovien puutarhapäivästä mitään, ennen kuin luin blogeista. Loistoidea. No, ensi kerralla sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten sitä suuremmalla innostuksella. Puutarhaliiton sivuillahan sitä mainosteltiin ja varmaan lehdissäkin, muistelen.

   Poista
 6. Mikä tuo ihana korallinpunainen miekkalehtinen kukka on?? Lekaharkko ja mehitähtiä.. ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ruostekukka, jota yritin kasvattaa minäkin mutta eipä sipulit itäneet :( Kukkia voi myös kuivattaa, mun pitkäaikainen haaveeni. Ja siis edelleen jäänyt haaveeksi ;)
   Nuo mehitähdet oli tosi kivat lekaharkossa, lekoista tehty laatikko oli ulkoapäin naamioitu pajuaidalla.

   Poista
 7. Rehevää ja runsasta. Onpa tosiaan kaunis piha. Tämmöset avoimet puutarhat on mielenkiintosia. Meilpäin ei oo yhtään yksityispihaa ilmottautunut.

  Oma piha näyttää karseelta rytökasalta. Nyt iski masennus ja epätoivo. Taidan vetästä kaiken sileek...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Nettimartta häntää ylöspäin ja katsomaan omat ruumiskellarit sun muut kasvattamot, sulla on paaaljon hianoo. Ja oma betonimyllykin!
   Vierailu oli tosi mielenkiintoinen ja Tampereella oli kaksi yksityispihaa, lisäksi olis ollut Yhteisön kasvimaa ja Siirtolapuutarha-alueelta muutama pläntti jonne en sitten entinyt.

   Poista
  2. Nettimartan kanssa ihan samoilla linjoilla. En pääsisi tuommoiseen lopputulokseen tämän elämän aikana, ja kaikki nykertelyt, mitä olen kotitontilla tähän mennyt tehnyt, ovat ihan serpiasta. Lemminkäinen kehiin.

   Poista
  3. No empä pääsisi minäkään ja totuuden nimissä on sanottava, että en ees pyrikään moiseen runsauteen. Vaikka kateuden häivää, no ehkä ihan pikku hitu ja huokaus kun oma piha on pikkiriikkinen;)

   Poista
 8. Käsittämätömän runsasta. Ja auringonkukatkin laitettu ruukkuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilekin vois sanoo että ähkyn runsasta ;) Auringonkukkien ruukkuidea ei mulle auennut. Muutenhan pihalla oli kaikenmoista erikoisempaakin ruukkukukkaa todella paljon, varmaan 20 kpl jättiruukkuja!

   Poista
 9. Tuota pihaa on rakkaudella hoidettu ja vaalittu!

  En lakkaa ihmettelmästä =D

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Kyllä, enpä ole moista kukkaloistoa ennen nähnyt. Aattelin, että ensi suvena voisin ehkä mennä portilta kurkkimaan jo kesemmällä...

   Poista
 11. Mie en kerennyt avoimia puutarhoja tutkimaan, kivaa kun olet kuvannut omalla vierailullasi! :)

  Minulla on pieni juttu sinulle blogissani: http://piharemonttia.blogspot.fi/2012/08/i-love-your-blog.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän tätä vierailua on tarjolla, näin kuvieni kautta. Toinenkin piha vielä tulossa!
   Jaa, lähdenkin heti katsomaan mitä jännää pikkujuttua siellä mulle on....

   Poista
 12. Voi, mitä värien ja muotojen runsautta, upeaa!

  VastaaPoista
 13. Aivan erilainen puutarha verrattuna tuohon toiseen vierailukohteeseesi,mutta omalla rehevällä ja värikkäällä tavallaan todella kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan erilaiset ovat ja molemmat kauniita. Mä tahtoisin tosin näiden välimuodon, siinäpä se!

   Poista