puutarhakierros

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Kiersin tänään puutarhassa kameran kanssa. Päivittäin löytyy jotakin uutta ja ihanaa, kesä kun tuli oikein rytinällä. Ensimmäiset siivoilut kevään jälkeen on tehty, mutta nyt pitäisi kiireesti tehdä uusintakierros, meidän naapurimetsän koivut ovat heittäneet puutarhaamme urpuja roppakaupalla.

Jotain kesäkukkia on laitettu, kuten lumihiutale isoon ruukkuun, mutta samettikukat vielä uupuvat. Koristeomenapuu Malus Royalty kukkii ihan pian. Peikonpähkinä on selvinnyt jälleen yhdestä talvesta. Aurinkopuutarhan esikko-lemmikkihässäkässä riittää väriä. Kasvihuone sai edustalleen laventelia. Alppikärhö virittäytyy kukintaan. Alla ystäviltä saatu varis ;)


 Pelargonit taustalla ovat vähän ihmeissään ilmastosta, tuli niin äkkiä kuuma. Tulppaneja on saatu jokuisia, onneksi myös keväiset kiurunkukat vihdoin meillä kukkivat. Rotkolemmikki onkin oikein söpöläinen, tämä on Virontuliainen. Alla Jessen oma höyhenpensas, jota puput talvella vähän kurittivat. Pensaita oli kaksi, toinen syötiin kokonaan. Pilvikirsikka ja punakonnanmarja kukassa. Vanha varispari edelleen vahtii. Puutarha on vähän hassun näköinen, kun huonekalut on huollossa. Tässä kuvassa pitäisi olla keinu. Ja juu, siitä puuttuu myös vanha kirsikkapuu, joka talvella kaadettiin. Kanto vielä odottaa Husbendia....


13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Varikset on vähän kuin omistajansa 😉

   Poista
 2. Kivoja kasveja teillä... Tuosta höyhenpensaasta olen haaveillut pidemmän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höyhenpensas on suloinen, joudun varmaan hankkimaan syödyn tilalle uuden.

   Poista
 3. Ihanasti jo kukkii teidän pihalla. Multakin löytyy tuo rotkolemmikki. Se on niin suloinen. Kärhöistä olen haaveillut... Josko tänä kesänä niitä jo saisi laitettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rotkolemmikki kyllä yllätti. Meidän kaaresta puput söi kärhöt ihan kokonaan katki, päätimme siten uusia samalla koko kaaren.

   Poista
 4. Kaunis höyhenpensas ja ihanat varikset. Teilläkin jo kukkii puutarhassa kauniisti.
  Aurinkoista viikkoa sinulle Pirkko <3

  VastaaPoista
 5. Ihanasti siellä kukkii.
  Kyllä on meilläkin kaikki kukat meilkein yhtäaikaa kukassa.
  Hyvää ihana viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoinen vuosi, mutta pääasia että nukkumisesta saadaan nauttia. Mukavaa viikkoa!

   Poista