tiistai 29. joulukuuta 2015

pogácsa

Husbendin määrittelemänä pogácsa on perinteinen unkarilainen suolainen leivonnainen. Niitä syödään vaan kun haluamme, ei koskaan muulloin ;) Niitä on isoja ja pieniä ja ne maistuu jumalaiselta etenkin silloin kun niitä ei ole saanut pitkään aikaan.

Perinteisesti pogácsa voi olla vaikka paistetun läskin makuinen (no en oo syönyt moista, bloggaajan  huomio), tai sipulin.  Makuja voi olla satoja. Saduissa pogácsa voidaan paistaa tuhkassa. Koulun päättäjäisissä Husbend sai pikkuisen pogácsa evääksi maailmaan.

Tänään, täällä Miskolcissa, me syömme pestolla, kurpitsansiemenillä ja paistetulla sipulilla maustettuja pikkuisia pogácsa -leivonnaisia.

6 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa ihanilta!

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulta ja kuulostaa myös.

    VastaaPoista
  3. Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä. En ole ikinä maistanut. Pitääpä panna korvan taakse ja jos pogasca kävelee eteen, nappaan kiinni.
    Onnellista uutta vuotta!

    VastaaPoista
  4. Varsin mielenkiintoinen leivonnainen. Mutta ei se läskin makuinen!

    VastaaPoista
  5. Voi että, kuola lähes valuu nytkin suupielistä kun näitä kuvia katson. Maistakaa ihmeessä!

    VastaaPoista