kohti Transylvaniaa

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015Osallistuimme tänään Suomi-Romaniaseuran järjestämään Transylvania-iltaan. Matkakuvausten lisäksi kuulimme Romanialaisia kansanlauluja ja tieteellistä tutkimustulosta Draculasta sekä historiallisena henkilönä, että populaarikulttuurin tuotteena -mielenkiintoista. Yksi kiinnostava näkökulma aiheeseen löytyy Elizabeth Kostovan kirjasta Historiantutkija, sen olen lukenut vuosia sitten.

Husbendin molemmat vanhemmat ovat syntyneet Transylvaniassa, joka oli silloin Unkaria ja muuttaneet sitten 1940- luvulla Budapestiin. Tämä selittää kiinnostustani alueeseen ja kulttuuriin. Emme juurikaan empineet, kun saimme hienon mahdollisuuden lähteä romanialaisen ystävän johdolla Transylvaniaan matkalle, se toteutuu nyt kesäkuussa.

Alla muutaman minuutin pätkä Romanian kauneutta.


17 kommenttia:

 1. Varmasti jännä matka tiedossa. Olen reissannut tuolla 70-luvulla. Silloin kaikki oli maasa toisin. Alueella asui unkarilainen vähemmistö, omasta mielestään syrjittynä. Minulla oli tulkkina pieni unkarilainen poika, muistaakseni puhuimme saksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä Cheri, varsinainen koti-ihminen! Kaikkialla olet ollut. Transylvaniassa on edelleen unkarilainen vähemmistö, tosin entistäkin pienempi.

   Poista
 2. Ihanaa lomaa teille! Ihana Gebsu tuolla aiemmassa postauksessa!

  VastaaPoista
 3. Vau, teillä onkin tiedossa mielenkiintoinen matka.

  VastaaPoista
 4. Minulla on Historiantutkijasta hämärä muistikuva. Se oli aika hyvä.
  Ja te pääsette matkalle, hieno juttu!

  VastaaPoista
 5. Mullakin kesti hetken kun muistin tarinan. Matkailu sekä avartaa että piristää tälläisiä vanhoja variksia ;)

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen kohde ja varmasti matkanne on mitä täydellisin. Tutustua maahan ja sen ikivanhaan kulttuuriin aina Rooman valtakunnan aikoihin.......
  ( googletin kohteen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella tapaa kiinnostava kohde ;) Kuvaraporttia tulossa.

   Poista
 7. ♥varmasti ihana matka! Mukavaa keskiviikkoa sinne!

  VastaaPoista
 8. Vitsit! Transylvaniaan ( siis Ranssilvaniaan), en tiedä oonko elänyt aiemmin jossain siellä nurkilla, kun menee kylmän väreet ja pää menee jotenkin sekaisin :) Mahtava reissu teillä edessä, uskoisin, onko husbend käynyt aiemmin vanhempiensa synnyinseudulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Husbend on siellä käynyt, mutta siitä on paljon aikaa. Onhan tuo jotakin muuta kuin turistikohde, kiinnostavaa monella tapaa.

   Poista
 9. Tosi mielenkiintoinen kohde ja miten paljon sitä saakaan matkasta irti, kun on asiantuntevaa seuraa.

  VastaaPoista