ohjeistus itselle

perjantai 6. helmikuuta 2015Ihan vahingossa ja sattumalta törmasin muistiinpanooni viimekesän alusta. Varsin suorasukaisesti ohjeistan itseäni tulevalle kesälle, on siis syytä palauttaa mieleen tuo hetki. Kuvat samalta ajankohdalta ja mielenkiintoista on huomata, että minitaimikasvatuksia niissä ei näy. Ovat varmaan vasta odottamassa ruukkuihinpääsyä. 

 
OHJEISTUS ITSELLE KESÄN 2015 KUKISTA

-          ei minitaimia, ei yhtään!!!!!!

-          esikoita hanki runsaasti, muista messut ja englannin kaupat

-          heiniä lisää

-          kylvä siemeniäs

-          osta kesäkukkia B...sta, L...n puutarhalta ja Pirkkalan K..sta, jotain erikoisuuksia ja täytekasveja P..sesta (myös hortensiat) ja T..sta

-          osta se Keijunmekko valmiina!!!

-          laita saniaisia ruukkuihin

-          kylvä lisää siemeniä
 Onneksi olen edelleen itseni kanssa samaa mieltä. Kaikki postista tupsahtaneet kuvastot ja siemenluettelot ovat päässeet suoraan paperinkeräykseen ja sähköpostimainokset roskakoriin avaamatta. Siemenkasvatuksiin en siis sisällä ryhdy, mutta suoraan maahan voi kylvää toki. Ja tulevilta kevään puutarhamessuilta saan jo taimiakin hankkia, olenhan itse niitä valitsemassa :) 

22 kommenttia:

 1. Minunkin pitäisi laittaa seinään iso muistilappu, etten ala mitään kylvöjä laittelemaan. Ne ei onnistu, parempi ostaa jonkun muun kylvökset isompina kasveina! Muutama pussi on ulkokylvöjen varalle, niiden pitäisi riittää.
  Harmillista, kun taas tänä keväänä taitaa mennä puutarhamessut multa sivu. Onneksi näen ihania kuvia monen kävijän blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viime keväänä lankesin, vaikka olinkin päättänyt. Ja vieläpä sellaisiin, jotka eivät onnistuneet aikaisemminkaan. No nyt olen Päättänyt.

   Poista
 2. Heh:) No tuollaisiapa ne to do -listat on :)) Ja hauskoja luettavia sitten kun sen keväällä löytää :))
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt löysin juuri sopivaan aikaan vahvistamaan päätöstäni.

   Poista
 3. Hih, kiitos vinkeistä! Juu, keijunmekko ehdottomasti "valmiina", niitä saa nykyään toreiltakin. Vähän jäi mietityttämään nuo ostospaikat: B on aivan ilmiselvä, mutta haluaisitko vähän vääntää rautalangasta noita muita paikkoja?

  Uudenkaupungin kukkamessuilla kannattaa myös käydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeet oli ihan mulle itselleni, mutta kiva jos muillekin avuksi;) Voinhan mä suomentaa merkintäni eli
   - osta kesäkukkia Blummarista, Lamminppän puutarhalta ja Pirkkalan Kukkaristasta, jotain erikoisuuksia ja täytekasveja Planttiksesta (myös hortensiat) ja Terrasta
   Uusi kaupunki on pitkään ollut haaveissa, toivottavsti nyt onnistuisi.

   Poista
 4. Hyvät on ohjeistukset!
  Olen blogeja lukiessani havainnut aika paljon samaa mielialaa, kylvöt ja esikasvatukset jätetään alan ammattilaisille :)
  Viime kesänä ostin komeimman keijunmekkoamppelin ikinä Pionien Kodista Taivassalosta!
  Aion kyllä jotain kylvää itsekin, mutta vasta siinä vaiheessa esikasvattelen hajuherneitä, zinnioita ja kosmoskukkia kun ne pärjäävät kasvihuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on järkevä linjaus esikasvatukselle, tuohon minäkin voi ryhtyä. Kuvittelin, että saisin Pojan vanhaan huoneeseen, eli omaan studiooni kasvilamput sun muut, mutta ei se onnistu. Joten jätän esikasvatuksen muille ja hankin valmista silläkin rahalla. Vaikka täytyykin odotella pidempään sormien multaa saamista.

   Poista
 5. Hyviä ohjeita, hyvä kun jaoit meillekin! Talven epätoivon hetkinä sitä on helppo sortua, mutta maltti on valttia. Mieluummin itsekin ostan isokokoisia taimia, jotka saan itse tarkastaa ja valita kuin sorrun enää tilaamaan mini-sellaisia. Siemenkylvöjen kanssakaan en hätäile, hiihtoloman jälkeen aloittelen tomaattien ja chilien kanssa. Upea tuo tumma petunia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma petunia tulee takuulla tänäkin kesänä, on mun lemppari :) Kuvaat hyvin epätoivon hetkiä, hih, just noin se menee!

   Poista
 6. Paljolti kanssasi samalla linjalla. Olen vuosi vuodelta vähentänyt siemenkylvöjä ja suosinut suoraan avomaalle kylvettäviä kesäkukansiemeniä. Kun listaa asiat ajoissa paperille, mitään tärkeää ei jää huomioimatta. Kumpa itsekkin muistaisi sen aina tehdä. Ihania keramiikkapurkkeja vilahtaa kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos keramiikkakehuista, ne on mun taannoisia mosaiikkihommiani ;) Ilman kirjaamisia on vaikea tavoittaa tarpeelliset päätökset, ja olla sortumatta.

   Poista
 7. Vuodessa ehtii unohtaa kaikenlaita. Olisi tosiaan hyvä kirjoittaa ylös, että ei tulisi samoja virheitä tehtyä joka kevät! Mukavaa viikonloppua, Pirkko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Tarja!
   Oli kumma juttu, että tämä muistiinpanoni oli kobeella, eikä muistivihossa kuten suunnitelmat yleensä. On siis myös todella tärkeä löytää omat muistiinpanonsa!

   Poista
 8. Järkeviä ohjeita, jotka pitäisi varmaan teipata jääkaapin oveen, jotta ovat kaiken aikaa näkyvillä. Joka kevät minäkin päätän, ettei mitään siemenkylvöjä. Aika tehokkaasti se unohtuu. Toisaalta se on tosi kivaa hommaa, mutta onhan siinä urakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SE on kivaa puuhaa ja konkreettisesti tuntee kevään, mutta olen kyllästynyt huonoihin tuloksiini ja siihen, että koko koti on kuukausia kasvattamona. Kun maltan, saan paljon pienemmällä rahalla oikeasti onnistuvat taimet.

   Poista
 9. Pirkko, minäkin olen ehdottomasti valmiin keijunmekkojen oston kannalla;) Ostan niitä mieluusti kolmekin ja kerran kun oli tv-kuvaus, ostin 7!!! Keijunmekosta pitää Lumimieskin, joten olisipa kiva, jos kasvi olisi monivuoitinen.

  Minulla on listalla varhaiset orvokit ulos, sillä se on Lumimiehen suosikki, orvokki. Ja vuokot, mutta niitä nyt kasvaa puutarhassa. Lisäksi haluan tänä vuonna ison terassihortensian, sillä kun veimme sellaisen viime vuonna äidille se oli ensin limeä ja pinkkiä, sitten kaunista viininpunaista ja syksyö kohden erikoista ruosteenpunaista ja kukki täysillä koko suven. Sitten se istuettiin puutarhaan ja kuuleman mukaan se joillakin kukkii sitten vuosi vuoden jälkeen.

  Minä kylvän lisää pioniunikkoa, vaikka en tajua, miksi viimevuotiset eivät kukkineet upeasti...

  Ensi viikolla eka puutarhakirja tulossa ja sitten jo tokain tuossa odottelee.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, taidanpa minäkin ostaa nyt monta :) Kiitos houkuttelusta Leena!
   Mulla on aina iso terassihortensia, saan sen kissoilta äitienpäivälahjaksi ;) Orvokit myös kuuluu kuvioon pakollisina. Mun unikot ei siten onnistu, ei millään, nyyh :(

   Poista
 10. Mahtavaa, pidä tuo linja äläkä retkahda. (Niihin minitaimiin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minitaimikuvastot on kaikki jo kierrätyksestä, pysyn päätöksessäni. Ja voin sitten hankkia kunnon taimia myöhemmin vähän reippaammin ;)

   Poista