lomaelämää ja elämyksiä

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014 Risteilyllä tekemäni reaaliaikapostaus meni pieleen, tässä nyt niitä kuvia joita yritin silloin saada julki. Husbendin hyttiin tuoma aamupala <3, merimaisemaa ja hiukan aurinkoakin, sekä laivan ravintolan näkymää. Laivalla tuli voimallinen lomafiilis meille molemmille, mikä on tietysti mukava juttu kun lomalla ollaan. Tosin meikäläisen loma vaihtui heti alussa sairauslomaan, molemmissa lonkissa limapussit tulehtuneet ja alaselkäkin jumissa....


Kotona nukuttiin yksi yö ja ajeltiin maamme syrjäiselle rannikkoseudulle ristiäisiin. Sukumme uusi vahvistus on miehekkään söpö ja oli kiva tavata läheisiä ihmisiä. Komistus on kuvassa kummisetänsä sylissä saamassa kastetta.
 

 Seuraava etappimme oli Järvenpään PuistoBlues ja klubilla esiintyvä unkarilanen Mátyás Pribojszki Band. Käytin kaiken unkarinkielentaitoni, kun ostin häneltä CD:n Husbendille nimpparilahjaksi. Ystävällinen laulaja pysähtyi heti matkallaan backstagelle, kun kielitaitoani esittelin ;)


Tänään aamulla suuntasimme Avoimet puutarhat -tapahtumaan, sadetta uhmaten kiersimme koko kunnianhimoisen suunnitelman puutarhoja, eli yhteensä 9! kohdetta. Toinen toistaan kauniimpia, kekseliäämpiä ja upeimpia puutarhoja Järvenpäänseudulta Lammille asti. 

Suunnitelman tein jo viikkoja sitten ja valitsin mieluisat kohteet niin, että etenimme kohti kotia ja Tamperetta päivän aikana. Printtasin valikoiduista esittelysivut, laitoin osoitteet kännykkänavigaattoriin talteen ja suunnittelin ajoreitin. Ensimmäisessä kohteessa, Hedda puutarhassa olimme ennen kello 12 ja viimeisestä kohteesta eli Kartanopuutarhasta lähdimme klo 18.01. Täsmällisesti käytetty aika! Välillä puutarhat; Bergström, Kotimetsä, SaraGarden, Marjan puutarha, Pyhälä, Timon puutarha ja Ruusunmekko. Pysähdykset ja pienet kävelyt tekivät kipeälle kankulleni oikein hyvää. Kuvapostaukset tulevat jokaisesta kohteesta, kunhan ehdin kuvat järjestämään.
Edellisten vuosien kohteita voi tiirata tästä linkistä.


 

16 kommenttia:

 1. Oi mikä hulppea ja sisällyksekäs loman- eikun sairaslomanaloitus. Hyvä että lomatunnelmaa on. Limapussintulehdus on kivulias seuralainen, toivottavasti lomasi on nautittava ja saat kunnon tropit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sain kortisonipiikit molemmille puolille, auttoi hyvin. Ja lääkitystä on muutakin. Vähän rajoite on sittenkin, mutta olkoon!

   Poista
 2. Usein se lomatunnelmaan pääsy vaatii pienen irrottautumisen ja laivamatka on kyllä sellainen - varsinkin kesällä!
  Toivottavasti limapussit siitä rauhoittuvat ja saat lomailla ilman särkyjä. Kivaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin todettiin, arkena merellä on jotain extraa ja kotikuviot (ja varsinkin työ-) jää taakse.

   Poista
 3. Yhdessäoloa, hyvää ruokaa, hyvää musiikkia ja puutarhoja... mahtava lomanaloitus! Jos niitä limapusseja ei oteta huomioon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Limapussit saa kiukutella keskenään, en suostu antaan sen pilaan fiiliksiäni...

   Poista
 4. Ei kuulosta hassummalta -paitsi se tulehdus:/ Pikkumies näyttää ihan nukelta!

  VastaaPoista
 5. Ihanan reipas vauva! Katsoo niin topakasti. Pikaista paranemista, Pirkko!

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoot vaan, limapussitulehduksesta. Olen käynyt vuoden verran piikillä noin kahden kuukauden välein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulla on samaa historiaa. Toivottavasti nyt ei ala taas se rumba...

   Poista
 7. Laivaloma on takuuvarma juttu olla 'irti' ja lomalla. Jostain syystä Lumimies vie minut aika-ajoin rahtilaivoille rauhoittumaan;)

  Paranemisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on sellaista pakollista lepoa, kun ei ole tekemistä kuin syöminen ja merelle tuijottaminen ;)

   Poista
 8. Tyylikkäästi avattu lomakausi, sitä limapussitulehdusta lukuunottamatta. Aika tarmokkaasti jaksoitte myös läpikäydä puutarhoja. Tuskin unkarinkielen taitoiset ihmiset Suomessakaan kovin lukuisine parveilevat, joten varmasti esiintyjä pysähtyy kuullessaan omaa kieltään puhuttavan.
  Ihana vauva, näytti minustakin ensin nukelta.
  Ja tietysti toivon parempia säitä lomallenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. limapussi on onneki astetta parempaan päin ja fysioterapia teki tänäänkin terää. Lääkkeiden voimalla tässä mennään, mutta loma on kuitenkin lomaa :) Onneksi pientä kivaa vielä tulossakin ja myös runsaasti aikaa olla vaan ja latautua. Kelit saisi kyllä parantua, ei ole puutarhahommelit sateessa ja kylmässä huvittaneet....

   Poista