Aavikon kukka -kirja edelleen jakoon

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Somalitytön tie paimentolaisesta huippumalliksi ja YK:n erityislähettilääksi. Naisten oikeuksien puolustajan järkyttävän omakohtainen puheenvuoro.
 


Waris Dirie syntyi somalialaiseen paimentolaisperheeseen, jossa noudatettiin perinteisiä tapoja: tyttöjä naitettiin vanhoille miehille ja pikkutyttöjen sukuelimet silvottiin. Kolmetoistavuotiaana Waris nousi kapinaan ja karkasi välttääkseen avioliiton 60-vuotiaan kanssa. Monien vastoinkäymisten jälkeen hän onnistui matkustamaan kotiapulaiseksi Lontooseen. Tytön opetellessa siellä lukemaan ja kirjoittamaan eräs valokuvaaja kiinnitti huomiota hänen kauneuteensa, ja pian Waris oli luonut mallinuran, joka vei hänet yli kymmeneksi vuodeksi New Yorkin muotipiirien tähdeksi ja lehtien kansikuviin. Myöhemmin hänestä tuli YK:n erityislähettiläs.

Aavikon kukka on monella tavoin antoisa ja koskettava teos: se on kuvaus paimentolaisheimon karusta elämästä, erikoinen näkökulma valokuvamallin työhön sekä ihmisoikeuksien puolustajan omakohtainen puheenvuoro.

Sain kirjan ylläripostituksena Tiinalta, hän ensin lahjoitti yhden blogissaan ja sitten lähetti vielä oman kappaleensa minulle! Lisää tietoa tästä aiheesta löytyy Kahden naisen loukussa -blogista

Haluan laittaa kirjan edelleen lukijalleni jakoon, ilmoita siis kommentissa jos olet mukana arvonnassa, joka tapahtuu viikon kuluttua 18.03. klo 18.00 

20 kommenttia:

 1. Minä ilman muuta olisin kiinnostunut lukemaan tuon kirjan ♥

  VastaaPoista
 2. Minulta löytyy jo tuo kirja, joten en ole mukana, kommentoin muuten vaan. Kirja on koskettava ja lukemisen arvoinen! Ei voi muuta kuin toivoa, että tällainen elinikäinen kidutus saadaan loppumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Minulla oli joskus opiskelukaverina somalinainen ja hän hieman valoittu arjen ongelmiaan. Se oli ihan järkkyä ja ehkä vielä järkympää kun hän kuvitteli meillä asioiden tapahtuvan samoin!

   Poista
 3. Tämän olen pitkään halunnut lukea, mukaan ehdottomasti! ^_^ kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä! Mulla nyt viimesivut menossa, olen ahminut tämän kirjan.

   Poista
 4. Mukana minäkin, lukeminen kiinnostaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen on parhautta ja tässä se yhdistyy vielä hyvään asiaan.

   Poista
 5. Miten sattuikaan, juuri tänään jutteiln tuosta kirjastan erään tutun kanssa. Luin itse kirjan helmikuun alkupuolella (saatuani vinkin Kahden naisen loukussa -blogista). Se kyllä avarsi näkemyksiä somalinaisten elämästä. En siis ole mukana arvonnassa, mutta suosittelen kirjan lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, between! Nyt minäkin voin jo suositella, kun sain kirjan luettua.

   Poista
 6. Lukemista ei ole koskaan liikaa ja tuon aihe kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, joten mukana ollaan:)

  VastaaPoista