Stonehenge

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Stonehenge oli alkuperäinen syy siihen, miksi me haluttiin vuokrata Englannin reissulla auto. Ja kun päästös autonvuokraamisesta syntyi, muodostui muu reittimme kuin luonnostaan sen ympärille. Vuosien haaveilut toteutuivat vihdoin, Stonehenge!
 


Täällä, kuten kaikkialla reissullamme, oli paljon lampaita.
Alla bloggarin kevyt kevätvaatetus, huomaa villakangastakin huppu pipon päällä, käsineet kuvatessa jne rekvisiitat. Mokkasiinit imivät mahtavasti kuraa mukaan, sain autenttista Stonehenge-maata myös kissoille kotiin haisteltavaksi.   

38 kommenttia:

 1. Tuonne minäkin vielä haluan :) Millainen tunnelma siellä oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikalla oli tietysti lukuisia turisteja, mutta silti tunnelma oli jotenkin öö-harras, tai harmoninen tai rauhallinen tai kunnioittava -en tiedä miten sen kuvaisi. Itselle se oli toiveen täyttymys ja sekin lisäsi erityistä fiilistä, arvelen :)

   Poista
 2. On nuo kyllä vaikuttavia murikoita! ja eikös sääkin ollut juuri niinkuin englannissa pitääkin olla? märkä ja kylmähkö :)

  VastaaPoista
 3. Stonehenge on kyllä aivan uskomaton rakennelma - kävin siellä joskus 70-luvun alkupuolella.
  Muutama vuosi sitten vierailimme Shetlannin ja Orkneyn saarilla ja siellä on myös kivimuodostelmia, mutta eivät ne aivan Stonehengen vertaisia ole.
  Mielenkiintoista olisi tietää, mitä ne ihan oikeasti ovat ja keiden tekemiä. Nykyiset selitykset lienevät ennemminkin arvailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, eihän siitä täyttä varmuutta ole. Ja kun ajattelee miten jättikokoisia kiviä ovat liikutelleet, sitä tuntee itsensä niin pieneksi.

   Poista
 4. Tosi upeita kuvia! Ja upea on paikkakin.
  Pääsispä tuonne(kin) joskus!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin putkeakin kamerassa ;) Paikka on upea, sinne vaan menoksi!

   Poista
 5. Oi, tuonne minäkin voisin lähteä!
  Siellä varmaan tuntee oman pienuutensa samoin kuin tunturissakin, jossa on pelkää avaruutta ja jylhiä tuntureita ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Stonehenge on valtavan kokoinen ja yhtä vanha kuin pyramidit.

   Poista
 6. Ihanaa nähdä kuvia Stonehengestä. Kun aikanani itse piti mennä siellä käymään, niin olin kuumeessa sinä päivänä, kun retki olisi ollut, joten se siitä... Kyllä vielä jonain päivänä.
  Viitoshaasteeni vastauksissa oli kirja nimeltä Muukalainen, joka liittyy tiiviisti tähän kivikehään. Mielenkiintoinen selitys rakennelman olemassaololle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävipä sulla ikävästi. Kiitos kirjavinkistä. Mä luin vähän aika aiheessa tapahtuvan Sam Christer: Stonehengen perintö

   Poista
 7. Varmaan upea kokemus:)Minusta tuo on aina ollut jotenkin,en nyt sano puistattava mutta kylmiä väreitä aiheuttava paikka,ihan kuin jättiläisten hautausmaa;)Mutta menen jos tilaisuus joskus on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin tuo paikka kylmäksi jättää ketään ;)

   Poista
 8. On nuo mahtavia järkäleitä, ei voi muuta sanoa!
  Jos me nyt ajatellaan, että mitähän nuo oikein ovat olleet, niin aikanaan varmaan ajatellaan meistä, että mitä nuo oikein touhutessaan on AJATELLEET - jos mitään... :)

  VastaaPoista
 9. Sä kävit tuolla. Ihan mieletöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Muistat varmaan, kun hehkutin antamaasi kirjavinkkiä...

   Poista
 10. Tuo on niitä paikkoja missä pitäsi käydä. Teillä on ollut mahtava matka kaikkine puutarhoineen ja vielä tämäkin herkku.

  VastaaPoista
 11. No nyt mä olen niin KATEELLINEN!!! Upeita kuvia! Sinne ei vissiin pääse lähelle lainkaan? Tuottais hirveetä tuskaa tällaiselle koskettelijalle, kun ei pääsis lääppimään noita ikiaikaisia kiviä.. pyramiideistakin sai moninkerroin elämystä irti, kun sai tuntea ne kivenmurikat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskettamaan ei tosiaankaan pääse, mutta katsellenkin ovat vaikuttavat.

   Poista
 12. Upeita kuvia, Pirkko! Tuolla olisi mukava käydä.. On noissa ollut pystyttäminen aikanaan.

  VastaaPoista
 13. Mä en ehkä pääse tästä yli ;)

  VastaaPoista
 14. Ihan nuoresta likasta saakka olen unelmoinut päästä katsomaan noita kivipaasia. Kiehotava paikka. Kiitos kovasti kuvamatkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikas pitkään on ollut munkin haaveeni. Nyt se toteutui :)

   Poista
 15. Varmasti vaikuttava näky! Ihmeen hyvin olet saanut sellaisia kuvia, joissa ei ole juurikaan ihmisiä, vaikka siellä kai on aina paljon turisteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen ihan lähellä ei saa mennä, siksi oli helppo kuvata.

   Poista
 16. Oioi, nyt olen kade. Ja tyttö myös, joka huokailee tuossa vierellä, että tuo on niin hieno paikka...no niin on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hieno, on. Sinnehän täytyy teidänkin päästä ;)

   Poista
 17. Onpa upeaa, tuonne minäkin tahtoisin!

  VastaaPoista