siemeniä juu, tulipahan tilattua

lauantai 12. tammikuuta 2013

Torstaina töistä palattuani olin niin poikki, että oli ihan pakko mennä nukkumaan jo kasilta. Tunnistin kyllä riskit, mutta kun silmät eivät pysyneet auki, niin minkäs teet. Heräsin noilta "päikkäreiltä" sitten heti kymmenen jälkeen illalla, kuten on tyypillistä minulle... Olen kertakaikkisen iltaihminen ja yöunille ei voi ennen kymppiä (normisti puoltayötä) mennä.

Kukas arvaa ekana, miten viihdytin itseäni? 

Mikä olisikaan sydänyöllä mukavampaa ja turvallisempaa kuin siemenluetteloiden raksittaminen! Maltillisten ajatusteni sijaan taidan siirtyä minäkin siihen proharrastajien ryhmään, joilta siemenvalikoimaa löytyy...

Sain koneen lainaan viikonlopuksi ja tilasin parjantaina, töistä palattuani siideriä siemaillen (huoh, taas vaaratilanne!) seuraavat siemenet, kuvat napsittu netistä:

IÄ:

 Parsasalaatti
Bataviasalaatti

KK:
Pikasalaatti Gourmet Garnish
Pikasalaatti Fancy Frills 
 
Chili Hungarian Black
 
Patio salaattisipuli Performer
Vihanneskrassi
Kissanruoho

IÄ:
tuote kuva
Kangasajuruoho
Kreikan oregano
 tuote kuva
Kesäharso
Kesäkukkaseos syötävät kasvit
 tuote kuva
Pensaskrassi Black Velvet
 tuote kuva
Maurinmalva
tuote kuva
Tuoksupielus valkoinen
 tuote kuva
Pioniunikko Black Peony
 tuote kuva
Koreakärsämö, valkoinen
tuote kuva
Musta Orvokki, vaaleankelt keskusta
 tuote kuva
Ristikki

 KK:
 
Silkkiunikko pu-va
 
Koreantörmänkukka Black Knight
 
Tuoksuherne Almost Black
Koristekaali Brassica
 
Cosmos Gazebo White
 
Cosmos Psyche White
 
Tuliunikko Strawberry Fields
 
 Kesäharso Covent Garden 
 
Auringonkukka Black Magic
 
Sarjasaippo Iberis umbellata
 
Silkkiunikko Bridal Silk
 
Pelargonium Black Velvet Red
 
Isosamettikukka Vanilla
Ryhmäsamettikukka Tagetes Patula
 
Kääpiösamettikukka Lemon Gem
 
Pensaskrassi Double Gleam
 
Lääkärinkukka
Leikkokärsämö Summer Berries
 
Jalosalkoruusu Rosea Nigra
 
Lehtoakileija Lime Sorbet
 
Koruköynnös Tresco
 
Tuoksuherne Cupani Matucana
 
Kuuruoho
 
Jänönhäntä
 
Untuvasulkahirssi
Sulkahirssi

Lajitelma koristeruohoja: Agrostis nubulosia, Carex comans Bronze, Festuca Glauca, Lamarkia aurea, Melica silicata, Setaria macrocheata

 
Italian pantaheinä


PERENNAT
Tarharistikki Cascade
 
Jaloritarinkannus Magic Fountains
 
Harjaneilikka Indian Carpet
 
Sormustinkukka, valkoinen
 
Punahattu Bravado
 
Alppipiikkiputki
 
Kyläkurjenpolvi
 
Idänunikko Royal Wedding
 
Lehtoakileija William Guinnes
 
Tulikukka Flush of White
Tulikukka, värisekoitus  puna-lila
 
Tarhaorvokki Black Star

 <3 Arvoisat ja armaat blogiystävät <3
Koska siemeniä on tulossa noin paljon, en mitenkään saa kaikkia kaikista maahan laitettua, ei riitä edes tontti!  

Haluan kokea antamisen iloa, joten ilmoita, elamanimatkat@gmail.com, mitä siementä haluat niin lähetän sitä sinulle kohtuullisen määrän

Ihan kaikkia en toki jaa, vaan myös omiin multiin siemeniä piiloitan, mutta uskoisin aikas monelle noista riittävän pienempää annosta. Jos haluat, voit tarjota vaihdokkia, mutta se ei ole edellytys.49 kommenttia:

 1. Ajattelin mielessäni, että tämä on varmaan vasta ensimmäinen erä :D
  Jos haluat jakaa niin minua kiinnostaa lehtoakileija William Guinnes. Täytyypä piakkoin inventoida siemenvarastot ja ryhtyä myös jakopuuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tämä on vasta se ensimmäinen erä :)
   Jep, sulle optio WG:tä varattu!

   Poista
 2. Tämä tilauslista herättää kyllä suurta kunnioitusta ;D
  Paljon mielenkiintoista olet löytänytkin ja lisää siis vielä tilauksessa, oikea asenne Pirkko! Monta ihanuutta, joista itsekin tykkään, mutta yritän oikeasti tyhjentää noita omia varastoja alta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kuulostaa ihan siltä että proharrastajan taso on saavutettu. Mulla ei ole entuudestaan juuri mitään, kun en ole siemeniin niin perehtynyt. Ja aion näillä mennä kyllä pidempään, kuin vain yhden kesän ;)

   Poista
 3. Wau!Sinähän olet innostunut:)
  Näkyy olevan muutama samanlainen meikäläisen tilauslistalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin olen. Huomasin ihan saman, kun katsoin sun siemeniäsi ;)

   Poista
 4. Moikka Pirkko!
  Joko on kaikki siemenet jaettu? Mua kiinnostais ruukussa kasvavat sekä pienellä kasvimaalla kasvavat syötävät. Naamakirjasta tavoitat jos jotain mulle liikenee :)
  T:Heta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heta, ainakin tuon Unkarin musta ja patiosalaatti vois olla sellasia. Eiköhän niistä liikene.

   Poista
 5. Utelias kysyy: Kerrotko tarkemmin millaista kissanruohoa tilasit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeakasvuista kauraa. En tiedä, onko jotenkin erityisestri käsitelty vai ihan tavallista. Ajattelin laittaa sitä kissahäkkiin ruukkuun kasvamaan. http://korpikangassiemen.fi/fi/product/search?menu=shop%3Bsearch

   Poista
 6. Hui, kuinka paljon siemeniä! Minulle ei tarvitse lähettää yhtään, koska tappaisin kaikki kasvit alkuunsa..tai ei nyt ihan, mutta ei tuolla pikkuruiselle parvekkeelle paljon mahdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavoitteena on ostaa vähemmän kukkia taimina, kun kasvattelen ite siemenistä. Saas nähdä kuinka käy...

   Poista
 7. Olipas melkoinen kavalkadi siemeniä. Itse olen nykyään melko laiska siemenistä kasvattaja ja olenkin kehittänyt laiskan miehen (naisen) konstin, eli ripottelen jo syksyllä osan kylmäkäsittelyä vaativista siemenenistä maahan. Paljon on myös niitä kasveja, jotka hoitavat kylväytymisen ihan itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on hyviä konsteja molemmat, kannatan myös. Mun siemenet on melkein kaikki sellaisia, että saa laittaa suoraan maahan eikä tarvitse esikasvatusta. Sisällä tila on hyvin rajattua, kun täytyy olla kissasuojattua ;)

   Poista
 8. Oi voi mitä ihanuuksia! Kyllähän noistakin jo jokunen taimipurkki täyttyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että noista täyttyy yksi pieni puutarha ;)

   Poista
 9. Oma tilaus on vasta menossa, mutta ideasi on tosi hyvä. Varsinkin esim. tomaatin ja muiden vastaavien siemeniä on aina yli oman tarpeen. Siemenluettelot ovat kyllä kuin karkkikauppa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, joitakin siemeniähän on pusseissa tuhansia ;)

   Poista
 10. Huhhuh, no jopas innostuit - pro-sarjalainen ihan selvästi! Koskahan saisi tilattua edes luetteloita... Yhden jo etsin netistä, mutta sitten tuli jokin keskeytys ja koko homma unohtui.
  Kuvakavalkadi oli niin upea, että sitä täytyy muutaman kerran kyllä vielä kelailla ees taas, sitten saatan vaikka tulla kerjuulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin kuvia tänne myös itselleni muistutukseksi, on sitten helppo katsoa mitä sieltä lopulta nousee. Tuuhan vaan kerjuulle, niin ehkä pääsen sitten katsomaan livenä mitä sulle nousee ;)
   Huomasin muuten, että netissä olisi ollut paremmat kuvat ja tiedot ja laajempi valikoima kuin kuvastossa. Etsin matalaa pinaattia jota kuvastoista ei löytynyt mutta en siinä hekessä huomannut netistä katsoa ja olishan sitäkin ollut...

   Poista
 11. No, huh huh! Siiderin nauttiminen siemeniä tilatessa ei ehkä ole ihan hyvä juttu.. :O) En ole koskaan kasvatellut siemeniä. Pitääkö porkkanat tms. hyötykasvit esikasvattaa? Olen enemmän ollut tuolla kukkalinjalla tähän asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porkkanat laitetaan kyllä ihan suoraan maahan, ei esikasvateta. Suurin osa mun tilaamista siemenistä on suoraan maahan laitettavia, eli todella helppoja. Koitahan nyt sinäkin puutarhaasi edes jotakin ;)

   Poista
 12. Ihan pikkasen irtos ote lapasesta sulta, kun tilasit siemeniä. Säästä jokunen siemen mullekin, kun tulet kesällä niihin kuuluisiin betonitalkoisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuiskaan sulle salaa, että tämä oli vasta ykkösosa... jatkoin vielä illemmalla;)
   Mitäs kaikkea sä tahtosit, tuon toki tullessani!

   Poista
 13. Aikamoinen määrä uutta tulossa pihaasi, aloin jo minäkin miettiä riittääkö tontti :). Hyvä idea jakaa osa siemenistä toisille. Minä taidan tänä vuonna käyttää vanhat siemenet pois ja tilata korkeintaan vaan ketokasvien siemeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se tontti riitä, meille on tulossa parikin uutta aluetta :) Ja kyllähän nuo yleensä vuosia säilyvät, jos (ja toivonmukaan kun) siemeniä jää. Mulla ei vanhoja juurikaan ole, ihan pari pussinpohjaa vaan.

   Poista
 14. Voi Pirkko!

  Ihan näin pahaksi en olisi uskonut siemenintohimoasi ;)
  Kaikki valitsemasi miellyttävät silmääni tosi paljon. Olen armoton taimikasvatuksenviholainen; itäneet taimet joko palavat tai kuivuvat itsestään poroksi, kasvavat varsipituutta 30cm tai jotain niille tapahtuu, mutten pihaan saa istutettua kuin muutaman. Nuo Sinun valitsemasi taisivat olla isoin osa suoraan maahan istutetavia ja jakamistarkoituksesi on kyllä jalo.

  Kuuruohosta Italian johonkin heinään ovat älyttömän hienoja ja silkkiunikko ja korentörmänmustakukka ja ja ja ja musta auringonkukka ovat upeita. Voi vitsi mitä ihanuuksia saat puutarhaasi!

  Entsä jos vaan kasvatat isoimman osan taimiksi ja sitten myyt tai vaihdat ylimääräiset viilipurkeissa marketin pihassa tai facekuulutuksella jossain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole taimikasvatuksessa hyvä ja kun tilaa on vain pari minikasvihuonetta jotka keittiön työtasolle saan valoon, niin määrä on hyvin rajallinen. Kissojen saataville ei voi mitään laittaa ;) Joten siinä syy, miksi suurin osa on suoraan maahan tuupattavia. Yhtään onnistunutta taimea en eteenpäin taida jakaa!

   Poista
 15. Johan tilasit ihania siemenia kauniita kukkasia on tulossa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan pääsen kauniita kukkasia täällä esittelemään:)

   Poista
 16. Toi siideri on hyvä - se rentouttaa ja luovuus pääsee valloilleen:))) Minä olen miettinyt, että josko yhteen tai kahteen kukkaruukkuun kokeilisin laittaa pari siementä - parvekkeelle voisi näin kokeilla jotain itse kasvatettuakin. Ihana muuten tuo musta orvokki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä oli luovuutta :) Ei vaan, ei mua kaduta yhtään vaan olen hyvilläni. Tilasin vielä toisenkin kasan ehtoommalla ;) Kannattaa kokeilla jotakin, kasvua on niin mukava seurata!
   Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 17. Hyvä tavaton kuinka on siemenhulluus iskenyt ;D

  Untuvasulkahirssi: olen vakaasti päättänyt,että seuraavaksi kesäksi pihan tulee myös ruohoja,rikkojen lisäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän iski joo ;) Johtunee kaikista ihanista kesä ja kukkakuvista, joita viimeviikkoina on blogeissa viljelty!
   Untuvasulkahirssiä näyttää olevan 75 siementä pussissa, joten saat siitä jos haluut?

   Poista
 18. Ihana siemenhulluus! Ihania kukkasia sinulle tulossa :)

  VastaaPoista
 19. Kylläpäs sinulla onkin ensi kesänä kukka-ja kasviloisto.Saadaan varmaan paljon kuvaa siitä pitkin kesää.

  Minä olen huono kasvattelemaan siemenistä,korkeintaan kasvimaalle laitan siemeniä.Meillä on paljon perennapenkkejä,mutta pitäisikin tehdä kukkapenkki,johon istuttaisi siemenet.Olen haaveillut kasvihuoneesta,saa nähdä josko jo ensi kesänä haave toteutuu.

  Oletko muuten kasvattanut chiliä aiemmin.Tarviiko se kasvihuoneen ja esikasvatuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia tulee taatusti, jos on kuvattavaa;)
   Mulla on yksi kukkalaatikko nimenomaan siemenkukkia varten varattuna, se on kaikista lähinnä keinua joten saan niitä syynätä siitä. Lisäksi pari uutta aluetta on suunniteilla joten uskon niihin aikas paljon siemeniä uppoavan.
   Olen kasvattanut chiliä ystäviltä saaduista taimista ja kasvihuoneessa. Ne tarvitsee esikasvatuksen ja tykkää kasvihuoneesta, mutta en tiedä onko ihan välttämätön.

   Poista
 20. ♥ oi,mitä ihanuuksia olekaan valinnut! Ja ihana idea jakaa niitä♥

  VastaaPoista
 21. William Guiness akileijaa itsekin katselin, riittääkö siitä vaihtoon vielä minulle? Kiinnostaako vaihdossa unikko Lilac Pompom tai unikko Hen and Chicken?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että sulle vielä riittää mutta sitten se on laatu on jaettu :) Lilac Pompom kiitos kiinnostaa! Hen ja Chickenistä en löytänyt kuvaa, sitä on vain kuvattu siemenkotiensa aikaan ;)

   Poista
 22. Upea tumma aurinkokukka, black.. vai mikäs se oli. Onko yksivuotinen? Tuo sinipiikkiputki tai alppipiikkiputki olisi ihana. Vaan kasvaako täällä? No ois mulla nyt muitakin kasveja lähdössä kokeiluun.. Paljon oot tilannu nyt kyllä muutenki. Tuleeko nuo perennat myös siemeninä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kaikki ovat siemeninä ja kaikki yksivuotisia, paitsi perennat ;) Mulla on ainakin täällä Tampereella kasvanut jokin piikkiputki, mutta en muista lajiaan tarkkaan. Joten kuvittelen tuonkin kasvavan. Auringonkukkaa en ole varmaan vuosikyjmmeniin kasvattanut (paitsi vahingossa, lintujen kylvämänä) mutta tuota mustaa täytyy pakosti kokeilla!

   Poista